سرزمین آریو برزن (کهگیلویه و بویر احمد)

از سایت گردشگری آی تور با ادرس www.ituor.comبازدید نمایید

سرزمین آریو برزن (کهگیلویه و بویر احمد)

از سایت گردشگری آی تور با ادرس www.ituor.comبازدید نمایید

آبشار یاسوج


 یاسوج یکی از شهرهای جنوبی ایران و مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد است. این شهر همچنین مرکز شهرستان بویراحمد نیز می‌باشدو در شمال شرقی استان واقع شده‌است. شهر نوپای یاسوج درکنار رودخانه بشار در آغوش تپه های متعدد در ارتفاع ۱۸۷۰ متری از سطح دریا قرار گرفته  است .این شهر در منطقه ی اقلیم سردسیری واقع شده و دارای هوای معتدل متمایل به سرد است. در این مناطق، میزان بارش برف و باران زیاد می‌باشد و به علت بارش فراوان برف و باران و پوشیده شدن ارتفاعات از برف برای مدت مدیدی از سال، از منابع آب کافی برخوردار می‌باشد یاسوج با طبیعتی دل انگیز و با دشت های پر از گل و جنگل های فراوان،دارای جاذبه های دیدنی فراوانی است که در دامنه کوه دنا قرارگرفته و به واسطه این همه زیبایی هرساله پذیرای هزاران میهمان تابستانی و علاقه مندان به طبیعت است. شهرستان بویراحمد به مرکزیت شهر یاسوج از آبشارهای زیبایی برخوردار است که معروفترین آنها آبشار یاسوج، تنگ کبوتری، مهریان،تنگ تامرادی و مارگون هستند. اگر چه در سال جاری به خاطر خشکسالی کم سابقه و کم بارشی،آبشارهای یاسوج با کمبود آب مواجه شده است اما همچنان این شهر زیبایی و خنکی آب و هوای کوهستانی خود را به رخ گردشگران می کشد. گرداگرد این شهر را ارتفاعاتی از دناو پوشش جنگل های بلوط در برگرفته و هرتازه واردی که به ابتدای این شهر می رسد شیفته طبیعت آن می شود. آب و هوای لطیف و خنکش جان تازه ای به دل مسافرین خسته از راه های سخت و دشوار استان کهگیلویه و بویراحمد می دهد و زیبایی دیدار، همه خستگی راه را از تن آنان فرو می ریزد. یاسوج شهری نوپا، دردل رشته کوه های زاگرس قرار دارد که قدمت آن به کمتر از پنج دهه می رسد. جمعیت این شهر 200هزار نفر و لهجه مردم منطقه لری است. زیبایی های طبیعت یاسوج دشت های مملوازگل های لاله واژگون،ختمی و گل های وحشی و زرد، طراوت و شادابی خاصی به منطقه داده است. یاسوج خطه آبشاران را علاقه مندان به طبیعت همواره به عنوان شمالی د رجنوب یاد کرده اند. یاسوج به واسطه آب و هوای فرح بخش و نیز دامنه ارتفاعات آن که محل ییلاق عشایر جنوب و استان های همجواراز جمله فارس، خوزستان و اصفهان است،جذابیت هایی دارد. قرار گرفتن آن در دامنه دنا که زیستگاه انواع گونه های جانوری است زیبایی آن را دو چندان کرده است. چشمه نباتی،تنگ گنجه ای، تنگ شاه قاسم،پارک جنگلی آبشار، پارک حاشیه رودخانه بشار و دیگر آبشارهای زیبای منطقه از جمله تفرجگاه های دیدنی این شهر به شمار می روند.

آبشار یاسوج

در مسیر ورود به شهرستان بویر احمد پوشش گیاهی علفزارهای سرسبز کم کم جایگزین درخت‌زارهای بی‌نظیر بلوط میگردد که این درخت‌زارها با پیش رفتن در مسیر به جنگل‌هایی پر درخت بدل می شود . بافت گیاهی و غیر گیاهی بسیار متنوع منطقه حس   زیبا شناسی هر بیننده ای را به وجد می‌آورد به گونه‌ای که هیچ دو منظره مشابه در طی مسیر مشاهده نم شود. اما آنچه که انسان را  به هیجان می آورد ، انبوه درختان زیبای بلوط بود، درختانی که زیبایی‌شان همواره الهام بخش هنرمندان بزرگ بوده‌است. شهر یاسوج نه به خاطر درختان فراوانش که به خاطر آبشارهای خروشانش، زبان‌زد است. آبشار یاسوج که در دو کیلومتری شهر یاسوج قرار دارد،همه ساله در بها و تابستان  پذیرای مسافرین بسیار است. خنکای آب آن مثال نا زدنی و زیبایی آن  نا گفتنی است. آب چشمه‌هایی که از دل کوه‌های زاگرس جوشیده در دو کیلومتری شمال شهر یاسوج آبشاری به ارتفاع ده متر را به منظر تماشا گذاشته است‌. چشم‌انداز این آبشار، نهرهای آب در بستر مارپیچ مشبک، باغ‌های میوه، مراتع سرسبز و پر از گل‌های رنگارنگ است که چشم بیننده را خیره می‌سازد. آب این آبشار دائمی است. در حاشیه آبشار تفرجگاهی زیبا  به وسعت 13 هکتار که در کنار جنگلی پوشیده از درختان بلوط و چنار و گردو و سیب  شکوهی دو چندان یافته است،احداث گردیده است. در پارک جنگلی اطراف یاسوج   تسهیلات رفاهی از قبیل  رستوران،سکوی استراحت سرویس های بهداشتی و چادر های اقامتی گروهی امکانات ورزشی  تدارک دیده شده است. این پارک ظرفیت پذیرش روزانه چهار هزار مسافر را دارد،. هر ساله آبشار یاسوج در فصل بهار، تابستان و پاییز پذیرای گردشگران بسیار است‌. میزان گردشگران ورودی به آبشار یاسوج به میزان گردشگران ورودی به شهرستان بویر احمد میباشد. زیرا کمتر کسی است که به یاسوج سفر کند اما آبشار زیبا و مکان فرح بخش حاشیه اطراف آن را نظری نیندازد.

میزان گردشگران ورودی به  شهرستان بویر احمد در سال جاری به بیش از 3 میلیون و پانصد هزار نفر رسیده است.  و میزان گردشگران اقامتی در این شهرستان به بیش از یک میلیون و پانصد هزار نفر رسیده است. که از این تعداد تاکنون بیش از 600 هزار نفر از این گردشگران آبشار یاسوج را به عنوان مکانی جهت اقامت  انتخاب نمودند.

قابلیت سرمایه گذاری  پارک آبشار یاسوج

-قابلیت ایجاد ایستگاه مبدا تله کابین

-قابلیت ایجاد و توسعه ورزش کوهستانی( صخره نوردی)

-ایجاد مسیر ویژه دوچرخه سواری

-ایجاد رستوران و سالنهای غذا خوری

-ایجاد استراحت گاهها و  کمپینگ های گردشگری

 

لزوم برنامه ریزی جهت هدایت اقامتی و بازدیدی گردشگران

حضور بیش از 4 میلیون گردشگر در 6 ماهه ابتدایی امسال در استان درابتدا نوید بخش آینده ای روشن صنعت گردشگری در استان کهگیلویه و بویراحمد میباشد.اما کمبود مراکز اقامتی و عدم شناخت کامل استان از سوی گردشگران موجبات ترافیک شدید جمعیتی را در استان و به خصوص در جاذبه های شاخص از جمله (کوه گل،آبشار یاسوج،آبشار تنگ تامرادی و....)را  پدید آورده است. 

توسعه صنعت گردشگری هرچند باید برنامه ریزی دقیقی جهت بازاریابی و جذب گردشگران را به دنبال داشته باشد. اما مهمترین نکته را نباید از یاد برد. بومیان و افراد محلی میبایست حداکثر رضایت را از توسعه صنعت گردشگری برخوردار باشند. در نظر بگیریم مردم شهر یاسوج یا سیسخت روز جمعه را به قصد تعطیلات روانه آبشار یاسوج و یا چشمه میشی و کوهگل شوند. در راه به ترافیک سنگین از ماشینهای مسافران و در محل جاذبه به چادر های برپا شده گردشگران برخورد کنند.در این صورت انتظار چه نوع واکنشی را نسبت به گردشگران و فرهنگ گردشگری باید از سوی گردشگران بومی استان داشته باشیم.و مهمتر اینکه حضور گردشگران فراوان در یک جاذبه و برپایی چادر از سوی ایشان و کمبود جا و همچنین شلوغی و ترافیک مسیر چه خاطره ای را در ذهن خود گردشگران پدید خواهد آورد.کمبود مراکز اقامتی در استان و عدم اطلاع رسانی مطلوب به گردشگران و همچنین  فراهم نبودن زیر ساختهای لازم در دیگرجاذبه های شاخص استان و عدم توجه به ساکنین بومی در توسعه صنعت پر رونق گردشگری و حضور بیشمار گردشگران در روزهای تعطیل در استان در آینده ای نه چندان دور مشکلات فراوانی را در رشد گردشگری در استان  به دنبال خواهد داشت به طوری که اگر این روند مهار نشده و برنامه ریزی نگردد در آینده شاهد رکود چشمگیر صنعت گردشگری در استان خواهیم بود

لذا آنچه که مهم و حیاتی به نظر میرسد در ابتدا ایجاد زیرساختهای لازم در دیگر جاذبه های شاخص استان ، شناخت انگیزه های سفر به استان از سوی گردشگران و برنامه ریزی جهت کنترل و هدایت اقامتی گردشگران به سوی مکانهای دارای قابلیت اقامتی و همچنین انجام تبلیغات لازم در هدایت بازدیدی گردشگران از دیگر جاذبه ها و معرفی هرچه بهتر این جاذبه ها میتواند زمینه های پیشگیری از رکود صنعت نوپای گردشگری در استان باشد

 آنچنانکه بزرگان گفته اند

پیشگیری بهتر از درمان است