سرزمین آریو برزن (کهگیلویه و بویر احمد)

از سایت گردشگری آی تور با ادرس www.ituor.comبازدید نمایید

سرزمین آریو برزن (کهگیلویه و بویر احمد)

از سایت گردشگری آی تور با ادرس www.ituor.comبازدید نمایید

وا مصیبتا- وامصیبتا

 خبری تلخ از استان فارس 
  سازمان آب،سازه آبی هخامنشی”برد بریده”را ویران کرد!
 
سازه آبی « برد بریده »  که قدمت آن به دوره هخامنشی می رسید، به دنبال اقدامات پیمانکار خط جدید آب رسانی شیراز از سد درود زن برای همیشه با خاک یکسان شد. این شرکت، بدون در نظر گرفتن قوانین و مقررات آثار ثبت شده، برای آب رسانی به منطقه، لوله آب را درست از وسط این سازه باستانی عبور داده و آن را برای همیشه از میراث کشور حذف کرد. 

 
سازه آبی برد بریده که قدمت هخامنشی دارد
به گزارش آخرین نیوز به نقل از خبرگزاری میراث فرهنگی، سازه آبی تاریخی برد بریده واقع در محوطه سد درود زن استان فارس، یکی از بی‌نظیرترین سازه‌های آبی بازمانده از دوران هخامنشیان که در فاصله حدود ۱۰۰ کیلومتری شمال شرقی شهر شیراز و ۶۰ کیلومتری شمال شرقی تخت‌جمشید قرار دارد، برای همیشه بر اثر اقدامات سازمان آب فارس نابود شد.
سازمان آب، بدون هیچ گونه هراسی از سازمان میراث فرهنگی برای پاک سازی محل رفت و آمد ماشین آلات و همچنین حفرترانشه برای لوله گذاری بخشهایی از تخت سنگ های برد بریده واقع در سطح زمین و کل سازه زیرین بخش جنوبی برد بریده را تخریب و جا به جا کرد.
بر اساس گفته کارشناسان میراث، این سازه جزو سازه های آبی هخامنشی در منطقه درودزن بود که زیر پوشش سازمان میراث فرهنگی قرار دارند و نگهبانان آثار تاریخی موظف هستند که به طور مرتب به این سازه های آبی سر بزنند.
مازیار کاظمی، مدیر سابق مجموعه تخت جمشید با اعلام این خبر، به chn گفت:« اقدامات سازمان آب باعث شد که ایران یکی از بی نظیرترین سازه های آبی هخامنشی را برای همیشه از دست بدهد درحالی که این سازه آبی جزو سازه های آبی حفاظت شده بود.»
به گفته این کارشناس مرمت، نخستین بار، کارل برگنر معمار آلمانی در سال۱۳۱۴ هجری شمسی از این اثر بازدید و گزارشی همراه با عکس و تصویر و نقشه تهیه و دو سال بعد در مجله ‌AMI به زبان آلمانی منتشر کرد. در سال ۱۳۴۵ یک گروه۲۵ نفره باستان شناس به سرپرستی دکتر موری نیکُل با حفر ترانشه باستان شناسی مطالعات دقیق باستان شناسی روی آن انجام دادند و به این نتیجه رسیدن که این سازه هخامنشی بخشی از یک پل و فراز راه واقع در یک جاده مهم منتهی به تخت جمشید بوده و از اهمیت زیادی برخوردار بوده است.بعد از وی ویلیام سامنرنظرات برگنر و نیکل را تحلیل کرد و خود نظریه ای شامل مجموعه نظرات آن دو ارائه کرد.
کاظمی با تاکید بر اهمیت این سازه آبی و اینکه تحت نظارت سازمان میراث بوده است، گفت:«وجود سازه‌های آبی دوران هخامنشی در اطراف مجموعه تخت‌جمشید و پاسارگاد نشان از فن‌آوری ساخت اینگونه سازه در این عصر است و باید برای حفاظت از آن ها از به صورت ملی اقدام کرد.»

مطالعات و بررسی های کارشناسان میراث گویای آن است که سازه‌های آبی به ما نشان می دهند که چگونه در عصر هخامنشیان بندهای تنظیمی آب، جهت استفاده بهینه از آب رودخانه و انتقال آن به دوردستها، استفاده می‌شده است

دانلود مقاله 93 صفحه ای در مورد استان کهگیلویه و بویر احمد

دانلود مقاله 93 صفحه ای در مورد استان کهگیلویه و بویر احمد 

 

دانلود

جاذبه های شاخص

جاذبه های شاخص استان کهگیلویه و بویر احمد 

 

 

ادامه مطلب

آشنایی با فرهنگ استان کهگیلویه و بویر احمد(پوشش محلی)

پوشش زنان 

 استان چهار فصل کهگیلویه و بویراحمد به خاطر برخورداری از طبیعتی زیبا و بکر، علاوه بر زیبایی های طبیعی از جلوه ای خاص در پوشاک زنان این دیار نیز برخوردار است. پوشاک و لباس محلی زنان ازجمله جذابیت های بومی استان کهگیلویه و بویراحمد به شمار می آید طوری که هر تازه واردی به این استان در همان نگاه اول متوجه این جلوه های رنگین می شود. زنان استان چهار فصل کهگیلویه و بویراحمد ............ 

 

 

 

ادامه مطلب

آنچه باید درباره کهگیلویه و بویر احمد بدانیم

استان کهگیلویه و بویر احمد از مناطق طبیعی و باارزشی برخوردار بوده و از توانمندی بالایی در زمینه جهانگردی برخوردار است. معروف ترین جاذبه های طبیعی این استان را آبشار های متعددی چون آبشار مارگون، آبشاربهرام بیگی، آبشاریاسوج و آبشارمنج تشکیل می دهند. باغ های زیبا، تالاب های طبیعی، غارها و اشکفت ها، چشمه های متعدد، دریاچه های طبیعی دردل کوهستان های بزرگ و معروف و دامنه های مناسب اسکی و ورزش های مفرح زمستانی؛ تنها بخشی از جاذبه های طبیعی این.............. 

 

 

ادامه مطلب

حضور در مراسم تشییع شوهر با لباس سفید

شیر زن کهگیلویه و بویر احمدی با لباس سفید عروسی در تشییع جسد گلگون شوهر شهیدش


جشنواره برفی دنا در یاسوج برگزار میشود

جشنواره برفی دنا در یاسوج برگزار میشود

جشنواره برفی یاسوج در تاریخ 11 و 12 بهمن ماه سال جاری در محل پیست اسکی دنا- کاکان واقع در 18 کیلومتری یاسوج برگزار خواهد شد. این جشنواره در دو حوزه ساخت تندیسهای برفی به صورت حرفه ای و آماتور با حضور گروه های حرفه ای و گروههای خانوادگی و دوستی و در تیمهای 3 تا پنج نفره برگزار میشود. 

 قسمت های مختلف جشنواره برفی دنا 

  •  تندیسهای برفی حرفه ای----تیم های سه نفره 
  •  تندیسهای برفی آماتور------ تیم های پنج نفره خانوادگی و دوستان 
  •  مسابقات اسکی منطقه ای 
  •  مسابقات اسنوبرد منطقه ای
  • مسابقات عکاسی از جشنواره برفی دنا  
  • نمایشگاه عکاسی
  • .............